Filtras
Maistas ruošiamas vestuvėse. SP fotografija nuotrauka

~2016-05-24~

PATIEKALAI, KURIUOS GALIMA RUOŠTI VIETOJE

Vestuvių meniu yra labai svarbi šventės planavimo dalis, kadangi maistas yra vienas tų aspektų, kuris tikrai įstrigs jūsų svečių atmintyje. Nepaisant to, kokybiškas, skanus ir šviežias maistas turėtų džiuginti ne tik svečius, tačiau ir patys jaunieji turėtų mėgautis patiekiamomis vaišėmis. Tam, kad maistas jūsų vestuvėse būtų įsimintinas ir giriamas, turite būti originalūs ir išradingi. Kaip tai padaryti? Norint, kad maistas būtų ne tik jėgų šaltinis, tačiau ir tam tikra pramoga vestuvėse, reikia galvoti plačiau. Pristatome jums keletą originalių idėjų vestuvių patiekalams, kurie galėtų būti ruošiami vietoje.

[SP] fotografija nuotrauka

Patiekalai ant griliaus

Kam gi nepatinka patiekalai kepti ant griliaus? Sakysite vegetarams? Klystate. Nepamirškite, jog ant griliaus galite kepti ką tik norite. Tai gali būti jautienos, kiaulienos, veršienos ar kitokios žvėrienos didkepsniai. Keptos jūrų gėrybės, įvairios daržovės, vištienos vėrinukai, žuvis ir kiti įvairiausi patiekalai, kurie gaminami ant griliaus tarsi įgauna antrą gyvenimą. Nuostabus dūmo kvapas, mažiau riebalų ir dailiai apskrudęs maistas suvilios ne vieną jūsų svečią. Taip pat patiekalai gaminami ant griliaus yra puikus išsigelbėjimas, jeigu šventės vietoje nėra patalpos skirtos ruošti maistą. Tokiu atveju jūsų svečiai gaus visiškai šviežią, ką tik pagamintą, karštą maistą, kuris bus paruoštas tiesiai prieš jūsų akis. Kas gali būti labiau viliojančio?

[SP] fotografija nuotrauka

Gruziniški šašlykai

Šašlykus, kaip ir maistą ruošiamą ant griliaus, mėgsta labai daug žmonių. Vasarą tai praktiškai pats populiariausias maistas, kuriuo mėgaujasi ne tik restoranų svečiai, tačiau ir iškylautojai arba net  ir vestuvių šventės dalyviai. Galbūt pagalvosite, jog šašlykai yra gan banalus maistas, kuris niekuo nenustebins jūsų svečių, tačiau jeigu tuos šašlykus iškeptų virtuvės šefas gruzinas? Juk tokiu atveju tie patys šašlykai įgauna visai kitokią prasmę, tiesa? Profesionaliai pagaminti ir paruošti avienos šašlykai gali nustebinti ne tik jūsų svečius, tačiau ir jus pačius, kadangi gausite aukščiausios rūšies pagamintą patiekalą tiesiai iš profesionalo rankų. 

Ispaniška Paelja

Eglejo.lt nuotrauka

Jeigu norite į savo vestuvių šventę įnešti karštos ir saulėtos  ispaniškos atmosferos, jums prireiks ispaniškos virtuvės šefo, kuris jums ir jūsų svečiams pagamins tradicinę Paelją! Ar žinote kas yra Paelja? Paelja tai nacionalinis Ispanijos patiekalas, kurį būtų galima vadinti šios šalies vizitine kortele. Šis patiekalas gaminamas specialiame inde paeljeroje. Tai didelė ir gili keptuvė su dviem rankenom, o patiekalas ruošiamas tiesiog ant ugnies. Į šio patiekalo sudėtį įeina ryžiai, šafranas, alyvuogių aliejus ir  jūros gėrybės, tačiau variacijų yra įvairių. Jo sudėtyje gali būti ir vištiena, triušiena, sraigės, pomidorai, paprikos, pupelės ir kiti ingridientai. Ispaniškos virtuvės šefas jums paruoš tokią paelja, kuri jo krašte yra populiariausia. Tai ne tik skanus ir egzotiškas patiekalas, tačiau jo gaminimo procesas yra itin įdomus ir savotiškas. Dėl šių priežasčių jūsų svečiai bus ne tik paragavę Ispanijos kultūros, tačiau ir galės susipažinti su unikaliu Paelja gamybos procesu.

[SP] fotografija nuotrauka

Sušių meistras

Tai dar vienas nuostabus būdas maisto ruošimą paversti tikra pramoga svečiams. Kiekviename japonų restorane rasite tikrą japoną, kuris siušius galės paruošti nepriekaištingai. Pasisamdykite tokį! Žinoma, tik tuo atveju jeigu jūs ir jūsų svečiai mėgsta sušius. Profesionalus japonų virtuvės šefas ar sušių meistras jus pamaitins ne tik šviežutėliais, prieš jūsų akis pagamintais sušiais, tačiau jūsų svečius galės pamokyti ir šio patiekalo gamybos meno, kadangi pripažinkime, sušius mokame ruošti ne kiekvienas. O jeigu jūs dar esate ir šios kultūros gerbėjai, tokia pramoga jums tiesiog būtina! Tai garantuotas egzotikos pliūpsnis, pramoga svečiams bei tikras malonumas gomuriui.

1528697354naujos_tendencijos_foto_fotana.lt.jpg

2018 VESTUVIŲ TENDENCIJOS IR NAUJOVĖS

Food project nuotrauka

VESTUVIŲ MENIU. KAS BUS POPULIARU 2016 METAIS?

Vestuvių paroda Vilniaus Rotušėje žurnalo viršelis

VESTUVIŲ PARODOS 2015 ŽURNALAS: DAUGYBĖ PATARIMŲ

Vestuviu_fotografas_Fotoidile.lt

KIEK SUSITAUPO VESTUVĖMS RUDENĮ?

VESTUVIŲ TENDENCIJOS 2015-ais - 10 KARŠČIAUSIŲ PASIŪLYMŲ

VESTUVIŲ NAUJOVĖS 2015-ais - 10 KARŠČIAUSIŲ PASIŪLYMŲ

Okto photography nuotrauka

2014 vestuvių tendencijos: vintage detalės ir sezoninis meniu

Vietoje stiklinių

10 IDĖJŲ, KAIP PANAUDOTI STIKLAINIUS VESTUVĖSE

Daugiau
naujienų

ajax loader