Filtras
Laurynas Bočkus nuotrauka

~2016-02-23~

VESTUVIŲ MENIU PAGAL SEZONĄ

Planuojant vestuves tam tikru metų laiku yra labai populiaru atsižvelgti į tai kas yra sezoniška ir vyrauja būtent vienu ar kitu laikotarpiu. Pavyzdžiui, jeigu vestuvės bus rudenį – labai populiaru panaudoti daugybę sezoninių elementų dekorui ar vestuvinei puokštei. Jeigu vestuvės planuojamos žiemą – būtina į meniu įtraukti karštą vyną ar karštą šokoladą. Vestuvėms vasarą – būtini įvairūs atšaldyti kokteiliai ar net gi ledai desertui, na o pavasarį privalu pasitelkti daugybę spalvingų žiedų ir spalvų. Tam, kad maistas būtų šviežias ir skanus reikėtų rinktis sezoninius produktus, kurie savo laiku yra patys skaniausi ir šviežiausi. Todėl pristatome jums patarimų gidą, kaip turėtų atrodyti sezoninis vestuvių meniu.

Lauryno Bočkaus nuotrauka

Vasaros vestuvių meniu

Lauryno Bočkaus nuotrauka

Vasara yra pats dosniausias laikas šviežių produktų atžvilgiu, todėl pasirinkti tikrai bus iš ko. Lengvos ir šviežios salotos su įvairiausiais užpilais ir padažais bus nuostabus starteris. Pagrindiniam puikiai tiks įvairios mėsos šašlykai ar ant griliaus kepti didkepsniai su šviežiomis daržovėmis. Na o desertui drąsiai galite rinktis ledus, taip pat desertus su šviežiomis uogomis ar vaisiais. Jeigu jūsų vestuvės vasarą – reikėtų vengti žuvies produktų, kadangi karštas oras gali neigiamai paveikti žuvies šviežumą. Tačiau nepabijokite rinktis jūros gėrybių, kurios puikiai tiks užkandžiams ir nebus ruošiamos taip ilgai kaip žuvis. Kalbant apie tortus – reikėtų vengti tortų su daug kremo, kadangi, visu pirma, tai labai apsunkins svečių skrandžius, o taip pat atsiranda rizika tortui tiesiog ištęžti. Rinkitės lengvus užkandžius, o taip pat ir lengvus desertus. Nepamirškite savo meniu papildyti ir įvairiais kokteiliais su šviežiomis uogomis ir ledu.

Rudens vestuvių meniu

[SP] fotografija nuotrauka

Rudens vestuvių meniu, kaip ir vasaros, gali būti ne ką mažiau turtingas ir spalvingas. Kaip žinia, ruduo pasižymi įvairiomis gėrybėmis, kurios yra ne tik pačios šviežiausios tuo metu, tačiau ir pakankamai nebrangios. Kaip starterį galite rinktis sezoninių daržovių ar vaisių salotas su riešutais ar sėklomis, trintas kremines moliūgų ar miško grybų sriubas. Pagrindiniam patiekalui puikiai tiks sultingas ir minkštas didkepsnis su kreminiu grybų padažu ir šviežiomis žolelėmis ar spanguolių, bruknių ar kitų sezoninių uogų užpilu. Žuvis čia taip pat gali tapti vakaro žvaigžde, o mūsų upėse bei ežeruose gyvenančios lydekos, karpiai ar karosai gali būti tokie pat skanūs, kaip ir importinė lašiša ar otas. Desertui rinkitės tortus su cinamono, šokolado ar sezoninių uogų pertepimais ar pagardais. Taip pat puikiai tiks riešutų ir vanilės skoniai.

Žiemos vestuvių meniu

[SP] fotografija nuotrauka

Nors žiema visai nepasižymi sezoninių daržovių bei vaisių gausa, tačiau ir šio sezono vestuvėms gali būti pasirinktas atitinkamas meniu. Visi žinome, jog vasarą reikėtų rinktis lengvesnį maistą ir neapkrauti organizmo, na o žiemą galima rinktis ir sotesnius patiekalus. Kadangi žiemą šaltą, drąsiai į savo meniu galite įtraukti įvairias sriubas ir tai gali būti puikus starteris. Be to kaip pirmąjį patiekalą galite naudoti ir šiltas salotas su vištiena, jautiena ar kumpiu. Pagrindinis patiekalas puikiai tiks riebesnė žuvis, tokia kaip karpis ar lašiša, taip pat jautienos kepsnys ar įvairiai paruošta vištiena. Kadangi oras bus pakankamai šaltas, šiems produktams neiškils grėsmė sugesti. Desertui puikiai tiks tortai su kreminiais ar šokolado pertepimais. Galite rinktis karšto šokolado fontanus ar cinamonu, kardamonu ir gvazdikėliais kvepiančius meduolinius pyragus.

Pavasario vestuvių meniu

[SP] fotografija nuotrauka

Pavasaris yra gamtos žydėjimo ir prisikėlimo laikotarpis, todėl tikrai neprašausite pro šalį pasirinkdami ankstyvąsias daržoves. Pirmajam patiekalui puikiai tiks salotos su rūkyta kalakutiena, šparagais ir ankstyvaisiais špinatais. Pagrindiniam patiekalui galite rinktis ėrieną su žaliomis daržovėmis bei šviežių žolelių užpilu arba antieną. Taip pat puikiai tiks ir jūros gėrybės, pavyzdžiui omaras. Užkandžiams taip pat galite rinktis jūros gėrybes, tokias kaip krevetės, aštuonkojis ar kiti vėžiagyviai. Desertui rinkitės nuogus tortus, kurių papuošimai tikrai atspindi pavasarį. Dekoruokite juos šviežiomis uogomis ar gėlių žiedais. Nuogi tortai nėra tokie sunkūs ir saldūs, kadangi nėra apliejami cukriniais glaistais, todėl ruošiantis vasarai tai bus puikus pasirinkimas desertui.

1528697354naujos_tendencijos_foto_fotana.lt.jpg

2018 VESTUVIŲ TENDENCIJOS IR NAUJOVĖS

Food project nuotrauka

VESTUVIŲ MENIU. KAS BUS POPULIARU 2016 METAIS?

Vestuvių paroda Vilniaus Rotušėje žurnalo viršelis

VESTUVIŲ PARODOS 2015 ŽURNALAS: DAUGYBĖ PATARIMŲ

Vestuviu_fotografas_Fotoidile.lt

KIEK SUSITAUPO VESTUVĖMS RUDENĮ?

VESTUVIŲ TENDENCIJOS 2015-ais - 10 KARŠČIAUSIŲ PASIŪLYMŲ

VESTUVIŲ NAUJOVĖS 2015-ais - 10 KARŠČIAUSIŲ PASIŪLYMŲ

Okto photography nuotrauka

2014 vestuvių tendencijos: vintage detalės ir sezoninis meniu

Vietoje stiklinių

10 IDĖJŲ, KAIP PANAUDOTI STIKLAINIUS VESTUVĖSE

Daugiau
naujienų

ajax loader