Filtras
Vestuviu meniu

~2016-04-18~

VIRTUVĖS MEISTRĖ PATARIA: KAIP IŠSIRINKTI VESTUVIŲ MENIU

Vienas svarbiausių ir pakankamai sudėtingų klausimų jaunųjų porai arba vestuvių šventės organizatoriams yra valgiaraščio sudarymas. Juk visiems norisi kažko įdomaus, nekasdieniško, o pamiršus apie geriausią draugę vegetarę arba palikus alkaną svečią, kuris yra alergiškas riešutams tikrai jausimės nesmagiai. Tad apie taip išvengti pagrindinių klaidų šiandien kalbamės su Lietuvoje gerai žinoma virtuvės meistre Rita Višniakoviene.

Begalė variacijų

„Kartais jaunieji arba šventės organizatoriai stebisi kodėl klausinėju tokių, jiems atrodo su maitinimu nesusijusių klausimų kaip: dalyvių amžius, tautybė, šventės pagrindiniai akcentai, tema, kokia muzika gros, metų laikas kada vyks renginys, kiek laiko jis truks, kada prasidės ir pan. O iš tiesų visa tai turi didelę įtaką šventiniam stalui, nes nuo visų šių atsakymų priklauso tinkamas maisto kiekio ir asortimento pasirinkimas“, - pasakoja pašnekovė ir priduria, kad pirmiausiai jaunieji turėtų kartu su specialistais aptarti šventės temą, kulminaciją, scenarijų.

Kuomet yra žinomi šie akcentai galima prie jų derinti ir maistą – jeigu organizuojama disko vakarėlio tema reiktų pasirūpinti lengvais, nedideliais patiekalais, kuriuos patogu būtų prieiti paragauti ir nueiti. Pakviestiems į lietuviškas vestuves užsieniečiams turime parodyti savo stalo tradicijas. Tačiau nepersistengti su maisto gausa ir vengti patiekalų, kurie yra nepriimtini svečių kultūrai. O gal organizuojamos vestuvės pagal senuosius lietuvių papročius ir jose svečių laukia autentiškos duonos kepimo užduotis? Tuomet verta prisiminti šiupininę...

Pasak Ritos, kad ir kaip bebūtų, kiekviename meniu turi būti žuvies, mėsos ir daržovių patiekalai. Kartais jaunieji pamiršta, jog organizuoja šventę svečiams ir pradeda rinkti viską pagal savo skonį. Reiktų šios klaidos vengti.

Naujos metamarfozės

„Per vestuves norisi kažko įspūdingo ir netikėto. Šiuo metu daugelį produktų galime kasdien įsigyti parduotuvėse. Todėl išaugę poreikiai jaunuosius įpareigoja skirti laiko meniu apmąstymams. Žinoma, čia gelbėja profesionalai. Tarkim, profesionalas niekada nerekomenduos didelio skaičiaus ir kiekio tortų. Galbūt reiktų mažesnio - vieno, bet taip įspūdingai papuošto ir tokio skanaus, kad jis net amą atimtų.“, - šypsosi jau du dešimtmečius jauniesiems šventes padedanti rengti pašnekovė.

Į kiekvieną patiekalą galima pažvelgti naujai. Tortas simbolizuoja naujo gyvenimo saldumą. Jo pjaustymas ir dalijimas svečiams jau tapo tradicija. Tačiau tą patį tortą gali sudaryti keksiukai, saldainiukai ar kiti, neįprasti, saldėsiai. Jaunieji gali juos dalinti svečiams. Tai bus neįprasta ir netikėta.

Geriau mažiau, bet kokybiškiau

Pasak Ritos, smagu, kad pagaliau keičiasi požiūris į maistą. Pamažu mados orientuotos į maisto kiekybę, kurios sukelia nemenką šoką profesionalams, keičiasi.
Mes pradedame gerbti maistą ir taupyti pinigus, kuriuos išleidžiame jam. Kuo toliau tuo saikingiau ir kokybiškiau maitinamės, gėrimų kultūra taip pat pasikeitė į gerą.
Todėl ir vestuvėse savo svečius reiktų pamaloninti kokybiškais ir neįprastais patiekalais. Kad pirmą suvalgius norėtųsi ragauti antro, o po jo trečio... Žinoma, nepamirškime, kad ne tik pilvas, bet ir akys turi būti pamaitintos. 

1528697354naujos_tendencijos_foto_fotana.lt.jpg

2018 VESTUVIŲ TENDENCIJOS IR NAUJOVĖS

Food project nuotrauka

VESTUVIŲ MENIU. KAS BUS POPULIARU 2016 METAIS?

Vestuvių paroda Vilniaus Rotušėje žurnalo viršelis

VESTUVIŲ PARODOS 2015 ŽURNALAS: DAUGYBĖ PATARIMŲ

Vestuviu_fotografas_Fotoidile.lt

KIEK SUSITAUPO VESTUVĖMS RUDENĮ?

VESTUVIŲ TENDENCIJOS 2015-ais - 10 KARŠČIAUSIŲ PASIŪLYMŲ

VESTUVIŲ NAUJOVĖS 2015-ais - 10 KARŠČIAUSIŲ PASIŪLYMŲ

Okto photography nuotrauka

2014 vestuvių tendencijos: vintage detalės ir sezoninis meniu

Vietoje stiklinių

10 IDĖJŲ, KAIP PANAUDOTI STIKLAINIUS VESTUVĖSE

Daugiau
naujienų

ajax loader